Пређи на садржај

Kfor nadzire i nezvanične prelaze na severu Kosova

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

19. август 2011.
Косовска Митровица-  (Beta) - Komandant Kfora Erhard Biler izjavio je u petak da je Kfor postavio kontrolne tačke na alternativnim putnim pravcima, koji su istovremeno nezvanični prelazi na severu Kosova.

Biler je u intervjuu za radio Kontakt plus rekao da su kontrolne tačke postavljene poslednjih dana, da se vozila kontrolišu u potrazi za oružjem, a da će sa Vojskom Srbije i UNMIK-om morati da bude dogovoreno kako će u budućnosti biti kontrolisani ti prelazi.

„Pošto je sada preko prelaza Jarinje i Brnjak onemogućeno krijumčarenje, nećemo dozvoliti da za to koriste alternativne puteve“, rekao je Biler.

Biler je pokušaj preuzimanja administrativnih prelaza na severu Kosova od strane specijalnih jedinica Kosovske policije ROSU krajem prošlog meseca ocenio kao „jednostran potez“, ističući da je o akciji obavešten nakon što ju je kosovska policija već pokrenula.

„Ali ne želim da kažem da je to bio pogrešan potez“, dodao je Biler.

Biler je za nedavno spaljivanje prelaza Jarinje optužio pripadnike „radikalnih grupa iz severnog dela Mitrovice i Zvečana“, dodajući da Euleks o tome vodi istragu, da se znaju imena osumnjičenih i da se čekaju rezultati istrage.

Извор[уреди]