Пређи на садржај

Ketrin Ešton u Beogradu

Извор: Викиновости


26. мај 2011.
BEOGRAD, 26. maja 2011. (Beta) - Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton razgovaraće u četvrtak sa srpskim zvaničnicima u Beogradu o reformama koje Srbija sprovodi u procesu pridruživanja EU, regionalnoj saradnji, kao i o toku dijaloga Beograd-Priština.

Kancelarija visoke predstavnice saopštila je da Ketrin Ešton dolazi u Beograd i Prištinu da "potvrdi predanost EU evropskoj perspektivi i Srbije i Kosova" i podršku dijalogu Beograd-Priština kao temeljno važnom za otklanjanje prepreka na putu ka EU.

Ketrin Ešton će razgovarati s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, potpredsednikom vlade i ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, ministrom odbrane Draganom Šutanovcem i šefom tima Vlade Srbije za pregovore sa Prištinom Borislavom Stefanovićem.

Visoka predstavnica EU s Dačićem će potpisati Sporazum o razmeni bezbednosnih informacija. Ranije je najavljivano da će tokom njene posete biti potpisan i Okvirni sporazum o uključivanju u civilne i vojne misije. Ta dva sporazuma omogućila bi učešće srpske vojske i policije u misijama za očuvanje bezbednosti u svetu.


Извор[уреди]