Kelis o nošenju krzna

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу16. јануар 2010.
LONDON, 16. januara 2010. (Beta) - Američka pevačica Kelis odbila je, u otvorenom pismu na svom blogu, zahtev organizacije za zaštitu životinja PETA da prestane da nosi krzno, objavio je Nju mjuzikal ekspres.

U odgovoru na pismo koje je dobila od organizacije PETA, pevačica je na blogu na sajtu MySpace navela da ne smatra da je nošenje krzna značajan problem, za razliku od "sakaćenja žena", rada fabrika u kojima se eksploatišu radnici ili kršenja prava žena u SAD koji bi, po njenom mišljenju, trebalo da budu prioritet za rešavanje.

"Ne postoji human način da se bilo šta ubije", ocenila je pevačica, ali i dodala da smatra da je nošenje krzna prihvatljivo. "Ako počnem da nosim krzno ugroženih životinja kakve su polarni medved ili orangutan, onda razgovarajte sa mnom (što inače ne bih - verujem u očuvanje ugroženih vrsta)", napisala je Kelis. "Ali što se tiče nerca i činčile koji su, iskreno, glodari, da nisu u obliku kaputa, zatražila bih da ih neko ubije u svakom slučaju", dodala je. "Ne radim to samo zbog izgleda krzna. Toplo je i divan je osećaj nositi ga", objasnila je pevačica svoje razloge za nošenje krzna.


Извор[уреди]