Keša i Igi Pop protiv ubijanja mladunaca kitova

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


14. април 2011.
NJUJORK, 14. aprila 2011. (Beta) - Pevači Keša i Igi Pop udružili su se sa organizacijom za zaštitu životinja PETA u svetskoj kampanji protiv prakse prebijanja mladunaca kitova do smrti, objavio je magazin Roling Stoun.

Svake godine, ribari prebijaju mlade kitove na ledenim santama na istoku Kanade, a ta aktivnost trebalo bi da se ponovi iduće sedmice. Cilj kampanje je kritika namere vlade da krzno mladunaca kitova prodaje u inostranstvu. "Imala sam sreće da nedavno vidim mnoštvo divljih kitova i zaljubila sam se u ta neverovatna stvorenja", kazala je Keša. "Kanada je svake godine domaćin kitovima tokom njihove migracije na led radi rađanja mladunaca, što je divno. Ali, pošto je krzno mladunaca tako mekano, ima ljudi koji udaraju palicama i brutalno ubijaju te mlade životinje", rekla je pevačica.

"Kanadski pokolj kitova je varvarska i arhaična praksa. Moja muzika i obožavaoci su deo pokreta mladih koji preuzimaju svet i pozitivno ga menjaju. Znam da će oni pomoći meni i organizaciji PETA da dobijemo zabranu kanadskog pokolja kitova i da će muzej biti jedino mesto gde možete da vidite krzno mladunca kita", dodala je. Dvoje pevača pozvalo je obožavaoce da upute protestna pisma kanadskom premijeru Stivenu Harperu.


Извор[уреди]