Keša i Igi Pop protiv ubijanja mladunaca foki

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


14. април 2011.
NJUJORK, 14. aprila 2011. (Beta) - Pevači Keša i Igi Pop udružili su se sa organizacijom za zaštitu životinja PETA u svetskoj kampanji protiv prakse prebijanja mladunaca foki do smrti, objavio je magazin Roling Stoun.

Svake godine, ribari prebijaju mlade foke na ledenim santama na istoku Kanade, a ta aktivnost trebalo bi da se ponovi iduće sedmice. Cilj kampanje je kritika namere vlade da krzno mladunaca foki prodaje u inostranstvu. "Imala sam sreće da nedavno vidim mnoštvo divljih foki i zaljubila sam se u ta neverovatna stvorenja", kazala je Keša. "Kanada je svake godine domaćin fokama tokom njihove migracije na led radi rađanja mladunaca, što je divno. Ali, pošto je krzno mladunaca tako mekano, ima ljudi koji udaraju palicama i brutalno ubijaju te mlade životinje", rekla je pevačica.

"Kanadski pokolj foki je varvarska i arhaična praksa. Moja muzika i obožavaoci su deo pokreta mladih koji preuzimaju svet i pozitivno ga menjaju. Znam da će oni pomoći meni i organizaciji PETA da dobijemo zabranu kanadskog pokolja foki i da će muzej biti jedino mesto gde možete da vidite krzno mladunca foke", dodala je. Dvoje pevača pozvalo je obožavaoce da upute protestna pisma kanadskom premijeru Stivenu Harperu.


Извор[уреди]