Kazna za Partizan - utakmica bez publike i 500.000 dinara

Извор: Викиновости


7. novembar 2012.
Srbija -  (Beta) Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije (FSS) kaznila je u sredu Partizan sa jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama i novčano sa 500.000 dinara zbog ponašanja navijača na utakmici Super lige protiv Novog Pazara.

„Partizan je kažnjen sa jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama i novčano 500.000 dinara zbog transparenta i skandiranja navijača, koji su na nacionalnoj i verskoj osnovi vređali na utakmici protiv Novog Pazara. Olakšavajuća okolnost za Partizan je to da klub nije ranije kažnjavan za ovaku vrstu prekršaja“, rekao je predsednik Disciplinske komisije FSS Slobodan Pajović agenciji Beta.

Partizan će pred praznim tribinama dočekati Radnički 1923 u nedelju 11. novembra u 16.00 u 12. kolu Super lige Srbije.

Navijači crno-belih su na utakmici 10. kola Super lige, koja je igrana 28. oktobra, istakli transparent na kojem je pisalo „Alija? A Spasoje Jugović?“ i skandirali „Nož, žica, Srebrenica“.

Oni su tako odgovorili navijačima Novog Pazara, koji su nekoliko dana pre toga, na utakmici Kupa Srbije protiv Rada, istakli transparent na kojem je pisalo: „Rešen rebus - srce, bubreg, pluća živela žuta kuća“.

Novi Pazar je ranije zbog toga kažnjen sa dve utakmice igranja bez publike na svom stadionu, kao i sa 500.000 dinara.

Izvor[уреди]