Katastrofalan koncert Ejmi Vajnhaus

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


19. јун 2011.
Београд-  (Beta) - Britanska pevačica Ejmi Vajnhaus je u subotu uveče veoma neprijatno iznenadila oko 15.000 posetilaca svog koncerta u Beogradu: katastrofalno je pevala, zaboravljala stihove i jedva uspevala da stoji.

Vajnhausova (27) se proslavila u drugoj polovini prošle decenije izvodeći eklektični miks soula ar-en-bija i džeza, ali je takođe bila poznata po čitavoj istoriji problema sa drogom, alkoholom i autodestruktivnim ponašanjem koji su joj teško ugrozili zdravlje.

Tokom koncerta koji je održala ispod Beogradske tvrđave činilo se da je pod uticajem psihoaktivnih supstanci: često se držala za telo kao da joj je hladno, promašivala sopstvene dlanove pri pokušajima da tapše, a generalno je delovala smušeno, trapavo i tromo.

Pravi junaci nastupa, prvog na evropskoj turneji Vajnhausove, bili su članovi njenog pratećeg benda; ovi vrhunski svirači su spasavali šta se spasti moglo i dostojanstveno su odmenjivali šeficu kad ona nije mogla da se drži na nogama, ali slaba je to bila uteha publici, koja je često zviždala, vikala „uaa“ i odlazila razočarana.

Ejmi Vajnhaus je nastupila u Beogradu u „paketu“ sa američkom zvezdom elektronske muzike Mobijem (Moby), ali je bilo očigledno da je veći deo publike došao zbog britanske pevačice, koja je proteklih godina harala top listama sa pesmama „Rehab“, „Valerie“, „Back To Black“ itd.

Međutim, Vajnhausova je svojim stanjem toliko nervirala posetioce da su oni u pauzama između pesama počeli da kliču „Mobi! Mobi!“

Američki kantautor, vlasnik najprodavanijeg albuma elektronske muzike svih vremena („Play“ iz 1998. godine), pojavio se na bini 45 minuta posle ponoći i nešto smanjenom auditorijumu ponudio profesionalan, plesni koncert - koji je bio sušta suprotnost onom što je pokazala Vajnhausova - kao i pregršt svojih hitova iz poslednje dve decenije.

Извор[уреди]