Karadžić u pritvoru Haškog tribunala?

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


30. jul 2008.
Hag/ Holandija (Beta) - Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić, optužen za genocid nad nesrbima u BiH, smešten je u sredu u pritvor Haškog tribunala, pošto su ga u Hag prebacile vlasti Srbije, koje su ga uhapsile prošle nedelje u Beogradu.

Tribunal još nije zvanično potvrdio da je Karadžić u sudskom pritvoru u Sheveningenu, ali su izveštači oko 7.07 sati videli kako dva kombija sa zatamnjenim prozorima ulaze u pritvorski kompleks, pod pratnjom holandskih policajaca na motociklima.

Veruje se da je u jednom kombiju bio Karadžić, koji je prethodno iz Beograda specijalnim avionom prebačen na aerodrom u Roterdamu.

Zvaničnu potvrdu da je Karadžić doveden u pritvor, Tribunal će, kako je uobičajeno, objaviti nešto kasnije, pošto pritvorski zvaničnici sa optuženim obave prve formalnosti. Očekuje se da će, istovremeno, sud saopštiti i kada će Karadžić biti prvi put izveden pred sudiju da bi se izjasnio o krivici. Uobičajeno je da se optuženi prvi put pojavi u sudnici u roku od 48 sati po dolasku u pritvor.

Извор[уреди]