Пређи на садржај

Kampanja za bezbednost dece u sportskim klubovima

Извор: Викиновости


18. јул 2011.
Србија -  (Beta) - Ministarstvo omladine i sporta, zajedno sa roditeljima nedavno nastradalog dvanaestogodišnjeg karatiste Alekse Pandje, pokrenulo je u ponedeljak kampanju „Sačuvajmo decu“, čiji je cilj bolja bezbednost dece u sportskim klubovima.

Dvanaestogodišnji Aleksa Pandja je poginuo, a još 15 dece je povređeno u saobraćajnoj nesreći kod Žagubice, kada se prevrnula prikolica traktora u kojoj su bili članovi Karate kluba „Japan“ iz Beograda. U krvi trenera Dalibora T.(39) iz Beograda, koji je upravljao vozilom nađeno je 0,99 promila alkohola u krvi.

Otac nastradalog Alekse, Aleksandar poručio je roditeljima da obrate pažnju kome poveravaju decu i da li tamo gde ta deca borave, imaju adekvatnu medicinsku i svaku drugu negu, „da se ne biste probudili ovako surovo kao što smo mi probudili, kada je već bilo prekasno“. Roditelj nastradalog dečaka založio se i za to da rad bude dozvoljen samo onim sposrtskim klubovima koji ispunjavaju sve zakonom propisane uslove.

Ministarka Snežana Samardžić-Marković poručila je roditeljima da obrate pažnju na to da li je trener koji radi sa njihovim detetom "licenciran" i da li je sportski klub registrovan u okviru nekog sportskog saveza koji država finasira i prepoznaje.

Извор[уреди]