Kampanja Biram da recikliram

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


1. јул 2009.
Beograd-  (Beta) Kampanja beogradskog "Beer festa" "Biram da recikliram", čiji su ciljevi ekološka edukacija građana i prikupljanje sredstava za kupovinu reciklažnih kontejnera za beogradske škole predstavljena je u sredu u Beogradu uz podršku američke ambasade, srpskih ministarstava i drugih organizacija.

"S obzirom da na Beer fest svake godine u proseku dođe oko 500.000 ljudi, to je odlična prilika da se kroz ekološke poruke i kampanje poput ove, koje pored zabavnog karaktera imaju i edukativni, utiče na podizanje njihove društvene svesti", istakao je ministar životne sredine i prostornog planiranja, Oliver Dulić.

On je naveo da će to ministarstvo uvek podržavati slične akcije i dodao da su kroz kampanju "Očistimo Srbiju" već preduzeti značajni koraci u poboljšanju ekološke situacije u Srbiji, u koje spada i čišćenje oko 30 odsto divljih deponija na celoj teritoriji zemlje.

Ministar je najavio i pilot projekat, koji će podrazumevati da separatisan otpad u različitim kontejnerima (staklo, papir, metal) bude odvožen na deponiju različitim kamionima, specijalizovanim sa posebne materijale i izrazio nadu da će se u narednih pet godina u Srbiji reciklirati 60 odsto materijala.


Извор[уреди]