Kamioni i šleperi šesti dan blokirani na Merdaru

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


25. јул 2011.
KURSSUMLIJA, 15. jula 2011. (Beta) - Na administrativnom prelazu Merdare već šesti dan, nalazi se četrdesetak kamiona i šlepera koji prevoze robu na Kosovo iz centralne Srbije.

Pored magistralnog puta Niš-Priština, nalazi se stotinak kamiona koji takođe čekaju dozvolu za ulazak na Kosovo sa robom iz centralne Srbije.

Šef carine u Podujevu Ljuljzim Ramazan kazao je agenciji Beta da će na snazi do daljeg biti odluka Vlade Kosova o zabrani uvoza robe iz centralne Srbije na Kosovo i zabrana dokumenata sa pečatima Republike Srbije.

"I dalje ćemo sprovoditi naredbu sve do sledeće odluke. Vođeni su razgovori da se medjuprostor između dva punkta, gde se nalazi nekoliko kamiona, oslobodi, ali da se vrate nazad u Srbiju a ne i da se roba ocarini. Ti kamioni nisu ušli u carinsku zonu Kosova i carinjenje nije počelo" kazao je Ramazan.

Vozače kamiona koji već šesti dan čekaju da pređu administrativnu granicu u ponedeljak su obišli predstavnici lokalne samouprave iz Kuršumlije. Predsednica opštine Vesna Jakovljević je razgovarala sa vozačima i kazala da lokalna samouprava nema ingerencije da rešava problem na prelazu ali da može da izađe u susret vozačima.

"Vozači se nalaze na teritoriji kuršumlijske opštine, prinuđeni su da ovde danima sede i čuvaju svoju robu. Došli smo da vidimo kako možemo drugačije da im pomognemo. Dostavićemo im vodu, hranu i ono što im je potrebno", kazala je Jakovljević.


Извор[уреди]