Kamerata Serbika sa Stingom u Areni

Извор: Викиновости


31. мај 2011.
BEOGRAD, 31. maja 2011. (Beta) - Orkestra "Kamerata Serbika" pratiće britanskog pop muzičara Stinga i njegov bend na koncertu 8. juna u Beogradskoj areni, gde će izvoditi svoje stare hitove u novim simfonijskim aranžmanima.

"Sa Stingom u Areni biće naš renomirani orkestar 'Kamerata Serbika' sa 45 muzičara, pod palicom Sare Hiks, stalnog dirigenta Stingove turneje 'Symphonicity'", saopšteno je iz Arene.

Hiks je trenutno gost dirigent simfonijskog orkestra iz Severne Karoline i stalna dirigentkinja "Kurtis institjut of mjuzik", a do sada je sarađivala sa brojnim umetnicima od DŽejmija Lareda i Hilari Han (Hilary Hahn) do Bena Foldsa i Krisa Botija.

"Kamerata Serbika" osnovana je 2004. godine kao orkestar istaknutih solista, profesora i asistenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, a nastupali su do sada sa umetnicima poput Lućana Pavarotija, VLadimira Aškenazija, Emanuela Pahuda i drugih.

Stinga će pratiti i grupa njegovih muzičara, koju čine gitarista Dominik Miler, perkusionista Rani Krija, pevačica DŽo Lori i basista Ajra Kolman.


Извор[уреди]