Kako odgajati decu da postanu mali genijalci

Извор: Викиновости


17. april 2012.
Beograd/ Srbija (PRObjave) - Od danas je u prodaji na svim kioscima u zemlji novo izdanje iz edicije knjiga za decu pod nazivom „Mali Genijalci“. Nova knjiga je posvećena Albertu Ajnštajnu, kao jednom od najvećih naučnika 20. veka.

Kroz 15 naslova iz edicije, koja je namenjena deci uzrasta od 5 do 12 godina, čitaoci mogu da se upoznaju sa biografijama i stvaralaštvom velikana koju su dali značajan doprinos razvoju čovečanstva. Među izabranim velikanima su Mocart, Ajnštajn, Kolumbo, Darvin, Leonardo, Galilej, Aleksandar Veliki, Paster, Njutn, Marko Polo, Platon, Napoleon, Gandi, Edison i Dizni.

Svaku knjigu prati interaktivni multimedijalni CD Rom sa osam igrica, putem kojih deca na zanimljiv način mogu da provere znanje stečeno čitanjem knjige. Kroz testove sa pitanjima o ličnostima iz knjiga i ostalim igricama poput ukrštenih reči, osmosmerki, memorija i slagalica najvažniji pojmovi i činjenice iz života velikana ostaju urezani u pamćenje mališana.

„Želimo da deca kroz ediciju knjiga „Mali Genijalci“ uplove u svet znanja i čitajući novu knjigu saznaju kako je Albert Ajnštajn postao najvažniji naučnik prošlog veka. Knjiga obiluje zanimljivostima o ovom naučniku i predstavlja dobru priliku da deca saznaju da je Ajnštajn još kao dete uspeo je da napravi kompas pomoću pampura, špenadle i magneta. Ajnštajnove ideje pomogle su u stvaranju aparata koje danas koristimo u svakodnevnom životu, kao što su GPS, laser i predajnici, bez kojih ne bi bilo televizora i kompjutera“, kaže Maja Buđevac, direktorka izdavačke kuće „Liber Novus“, koja je priredila ediciju knjiga za decu „Mali Genijalci“.

Maja napominje da je cilj izdavačke kuće da se ovom edicijom knjiga u deci probudi želja za stvaralaštvom, da se gaji i podrži različitost i na neki način, kreira pozitivan model na koji će mališani moći da se ugledaju.

Drugi od 15 naslova posvećen Albertu Ajnštajnu u prodaji je na svim kioscima u zemlji, po ceni od 399 dinara.

Извор[уреди]