Kako je ženama na rukovodećim pozicijama u Srbiji?

Извор: Викиновости

29. avgust 2016.
(PRobjave) - Razlike između ženskog i muškog stila rukovođenja

Najveća HR konferencija - Art of HR2 koja se održava 20. i 21. oktobra u Beogradu, okupiće vodeće HR stručnjake iz najvećih multinacionalnih kompanija u Evropi. U sklopu konferencije održaće se panel diskusija na temu "Žene na rukovodećim pozicijama".

Panel diskusija na temu "Žene na rukovodećim pozicijama", biće prilika da stručnjaci iz oblasti ljudskih resursa odgovore na neka od krucijalnih pitanja poslovanja i položaja žene u aktuelnim društvenim okolnostima. Na brojnim rukovodećim mestima često postoji i jaz između obrazovanja i liderske pozicije, pa će ovaj panel biti prilika da se čuje na koji način sve to uskladiti u savremenom poslovanju.

Predavači panel diskusije koju organizuje COTRUGLI Business School su: Nataša Novaković (Savetnik generalnog direktora za razvoj tržišta rada i ljudskih resursa - CEA), Zvonimir Mršić (Direktor - Podravka), Jasenka Maltarić Dujnić (Senior Vice President Human Resources - Podravka), Zdravka Demeter Bubalo (HR Vice President - MOL Group), Nataša Stamenković (HR direktorka - NIS), Branka Đukić (direktorka - Tanjug).

Panelisti će dati odgovore na brojna pitanja, a neka od njih su: - Koje su prepreke koje vode ka manjim brojem žena na vodećim pozicijama? - Žene čine 60 % stanovništva sa visokim stepenom u obrazovanju, zašto se taj broj ne predstavlja u poslu? - Važnost uspostavljanja balansa u ličnom i profesionalnom životu? - Efekti materinstva na karijeru? Ukoliko želite da zauzmite svoje mesto na panel diskusiji "Žene na vodećim pozicijama" posetite link: http://www.artof.hr/woman.

Извор[уреди]