KUD Idijoti i Sergej Trifunović u Užicu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

28. јул 2010.
BEOGRAD, 27. jula 2010. (Beta) - Pank sastav iz Pule "KUD Idijoti" i glumac Sergej Trifunović nastupiće na festivalu "Centrala E761" koji se održava od 12. do 14. avgusta u Užicu.

Prve večeri festivala kod užičke stare centrale, uz besplatan ulaz za posetioce, uz glavne zvezde "KUD Idijote", nastupaju "Ispod crte" iz Travnika i "Kilingdžazhardkorbejbi" (KillingJazzHardCoreBaby) i Užičani "Nikad spremni" i "Dirti Doroti" (Dirty Dorothy).

Travničani "Impuls" i "KZU/PZU" sviraju druge večeri uz "Metal strajk" (Strike) iz Požege, bihaćki "Crveni šlic", užički "Smajler" (Smiler) i "Voteršip daun" (Watership Down) iz Lajpciga, navodi se na zvaničnoj festivalskoj strani www.e761.org.

Završne večeri festivala "Centrala E617" nastupiće iz Užica "Rok almanah", "Cirkus slova", "Lude žene" i "Doktor Drinkman" i požeški "Maderšip orkestra" (Mothership Orćestra).

Iste večeri nastupiće i Trifunović, koji je kao pevač snimio sa bečejskom grupom "Eva Braun" pesmu "Odvedi me", izvodio je klasike domaćeg roka u humorističkoj seriji "Ono kao ljubav" Radio-televizije Srbije, a bivao je i gost sarajevskim "Letu štukama" na koncertima u Beogradu i Zagrebu.

Festival je nastao u okviru "E761" partnerskog programa mreže nevladinih organizacija iz Srbije i Bosne i Hercegovine, čiji je program decentralizacija kulturne politike i produkcije u regionu.

"E761" je dobio naziv po regionalnoj evropskoj ruti koja počinje u Plitvicama u Hrvatskoj i preko centralne BiH i Srbije završava u Vidinu u Bugarskoj.


Извор[уреди]