Jura razmatra da u Srbiji zaposli još radnika

Извор: Викиновости


28. септембар 2010.
BEOGRAD, 28. septembra 2010. (Beta) - Predstavnici južnokorejske kompanije Jura u utorak su u razgovoru s ministrom ekonomije Srbije Mlađanom Dinkićem u Seulu potvrdili da će u fabrici u Nišu zaposliti više od 2.000 radnika ako se nastavi sadašnja tražnja za njihovim proizvodima.

Dinkić, koji je u višednevnoj poseti Južnoj Koreji, posetio je danas u Seulu sedište Jure i sastao se s predsednikom te kompanije Om Daj Jolom (Ohm Dae Yeol), saopštilo je Ministarstvo ekonomije Srbije.

Jura je za šest meseci poslovanja u Srbiji zaposlila 1.300 radnika i tako postala, kako se navodi u saopštenju, najefikasniji investitor koji je ikada došao u Srbiju. Ta kompanija se ugovorom obavezala da će u fabrici u Nišu, čcija gradja treba da počne za nekoliko dana, zaposliti 1.500 radnika.

Plan je, kako je rečeno na sastanku Dinkića s rukovodstvom Jure, da fabrika počne da radi do aprila iduće godine. On je potvrdio da je s rukovodstvom Jura korporacije razgovarao o mogućnosti da ta kompanija otvori još jedan pogon u Srbiji, a reč je o ćerki firmi Jura Eltek koja trenutno istražuje tržište i razmatra da svoju proizvodnju pokrene u Srbiji.


Извор[уреди]