Jura otvorila fabriku u Nišu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


13. јун 2011.
BEOGRAD, 13. juna 2011. (Beta) - Južnokorejska kompanija "Jura" (Yura) otvorila je u ponedeljak u Nišu fabriku, drugu u Srbiji, u kojoj će zaposliti 1.500 radnika.

Za tu investiciju ukupne vrednosti 15 miliona evra, "Jura" je preko Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja dobila podsticaje iz budžeta Srbije od 10,5 miliona evra, odnosno 7.000 evra po novootvorenom radnom mestu.

Predsednik Jura korporacije Om De Jal je na otvaranju kazao da će fabrika u Nišu biti glavna proizvodjačka baza Jure u Evropi i da prevazilazi očekivane proizvodne kapaciteta.

"Jura" se bavi proizvodnjom elektronskih komponenti za automobilsku industriju, pre svega kablovskih instalacija i njihovih komponenti, ali i automobilskih svećica, kalema i njihovih kablova i trenutno pokriva više od 60 odsto potreba kompanija "Hjundai" i "KIA motors" za kablovskim instalacijama.

Otvaranju fabrike "Jure" u Nišu prisustvovali su predsednik Srbije Boris Tadić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić i lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić.


Извор[уреди]