Jovanović: Neophodan povratak politici Zorana Đinđića

Извор: Викиновости


18. april 2008.
Valjevo/ Srbija (Beta) - Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović rekao je večeras u Valjevu da je Srbiji neophodan povratak na politiku pokojnog premijera Srbije Zorana Đinđića.

Na predizbornom skupu pred oko 300 ljudi na gradskom trgu, on je kritikovao predsednika Srbije i Demokratske stranke (DS) Borisa Tadića zbog izjave da će između Evrope i Kosova izabrati celovitost i integritet zemlje.

"Ukoliko Tadić odmah ne promeni tu izjavu, glas za Tadića je glas za (Vojislava) Koštunicu kao premijera, glas za (Tomislava) Nikolića kao predsednika Narodne skupštine Srbije", rekao je Jovanović.

On je biračima Demokratske stranke poručio da se "oni i LDP bore za iste ciljeve", za bolji život svakog pojedinca, ali da je problem u tome što rukovodstvo DS-a nema hrabrosti da se suoči sa izazovima i preuzme odgovornost za poteze koji se, kako je naveo, moraju povući.

Čelnike DS-a pozvao je da se sete onoga što je govorio Zoran Đinđić i onoga što su, kako je rekao, nekada zajedno radili.

Jovanović je ukazao na neophodnost promene politike Srbije u svim segmentima, na neophodnost dijaloga sa susedima i potrebu da se čuje i razume Evropa i svet.

On je ukazao i na potrebu da se prevaziđu "užasne međusobne podele u Srbiji".

Na večerašnjem skupu u Valjevu govorili su i poslanički kandidati LDP-a iz Valjeva Dragan Mojsilović i Radmila Novaković, a predstavljena je i odbornička lista za lokalne izbore 11. maja.

U ime te liste sa 51 kandidatom LDP-a i Pokreta za Valjevo, koji se izdvojio iz Liberala Srbije (LS), građanima se obratio Ilija Tripković, direktor Zdravstvenog centra i kandidat za predsednika opštine Valjevo.

Ranije danas, karavan "Širi dalje" LDP-a posetio je Ljig i Lajkovac, gde je Čedomir Jovanović razgovarao sa građanima.== Извор ==