Jovanović:Platforma je pokušaj da se Nikolić vrati u žižu

Извор: Викиновости


30. decembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Predsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da predsednik Srbije Tomislav Nikolić platformom o Kosovu pokušava da se vrati u centar političkih zbivanja, ali da greši što misli da Kosovo opet može da posluži kao „batina“ na političkoj sceni u Srbiji.

„Kosovska platforma predsednika Nikolića je pre svega motivisana poremećenim odnosima unutar vladajuće koalicije i to je rukavica u lice koju je Nikolić bacio (premijer Ivica) Dačiću i (potpredsednik Vlade Aleksandar) Vučiću, koji su Srbiju prethodnih nekoliko meseci vodili bez politike“, rekao je Jovanović u intervjuu Agenciji Beta.

On je kazao da je sada prvi put postavljeno ozbiljno političko pitanje u javnost jer ideja „dr'šte lopova!“ ne može biti politički koncept.

„Nikolić je izguran na margine političkog života. To je bio zajednički koncept i Dačića i Vučića. Sada on sa svojom političkom platformom pokušava da se vrati u centar političkih zbivanja i da pri tom natera Dačića i Vučića da se bave politikom, a ne populizmom i demagogijom“, rekao je Jovanović.

Po njegovim rečima, Nikolić greši što na takav način banalizuje Kosovo „vulgarnom idejom da Kosovo još jedanput može poslužiti kao batina u unutrašnjo-političkom vodama u Srbiji“.

Lider LDP rekao je da Nikolić greši i kada traži prekid dijalog jer je potrebno što više susreta sa kosovskim Albancima i svetom kako bi se rešavali životni problemi.

Izvor[уреди]