Jocić izjavio da nije kriv

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

20. април 2010.
BEOGRAD, 20. aprila 2010. (Beta) - Optuženi Sreten Jocić, zvani Joca Amsterdam, izjavio je u utorak da nije kriv za ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića i da je uhapšen na osnovu poverljive hrvatsko- crnogorske informacije da bi mogao da ugrozi predsednika Srbije Borisa Tadića za račun hrvatske, crnogorske i albanske mafije.

"Uhapšen sam na osnovu policijsko-političkog dogovora Srbije i Hrvatske i ustupka Srbije Hrvatskoj. Motiv policijsko-političkih mafijaških moćnih struktura je da se nikada ne razreši ubistvo Pukanića", rekao je Jocić u svojoj odbrani pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Jocić je istakao da razrešenje ubistva Pukanića nije samo u interesu Pukanićeve porodice, Jocića i njegove dece, nego i u intresu regiona jer bi se razrešenjem tog ubistva "raspakovala kriminalna prošlost regiona, ali i sprečila kriminalna budućnost".

"Region je kriminalan, a Srbija je možda najmanje pod uticajem međunarodnog krimnala", rekao je Jocić i dodao da je u pitanju policijsko-politička igra čiji je cilj da se kriminal izveze u Srbiju i da se nikada ne otkrije ubistvo Pukanića.


Извор[уреди]