Jocić izjavio da je nevin

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

20. април 2010.
BEOGRAD, 20. aprila 2010. (Beta) - Optuženi Sreten Jocić zvani Joca Amsterdam izjavio je u utorak pred Specijalnim sudom u Beogradu, na suđenju za ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića, da je nevin i da "nema ništa ni sa kim".

"Čekam već godinu dana, što je dug vremenski period, s obzirom da sam nevin. Nemam ništa protiv da suđenje traje i danju i noću, od jutra do sutra", rekao je Jocić. Jocić se složio sa predlogom njegovog advokata Zdenka Tomanovića da protiv njega bude razdvojen postupak, kako bi mu bilo omogućeno da iznese odbranu.

Prethodno su advokati optuženog Željka Milovanovića, Miroslav Petković i Dušan Mašić, zatražili da iz predmeta budu izdvojeni svi dokazi koje su pribavili hrvatski organi jer su pribavljeni bez naredbe organa Srbije. Advokat Mašić je podsetio da je Milovanović za isto delo optužen u Hrvatskoj i da nije moguće voditi istovremeno dva postupka za isto krivično delo.

Suđenje Sretenu Jociću zvanom Joca Amsterdam, za ubistvo hrvatskog novinara Ive Pukanića i njegovog saradnika Nike Franića, počelo je u utorak pred Specijalnim sudom u Beogradu, čitanjem optužnice. Optuženi Sreten Jocić, Željko Milovanović i Milenko Kuzmanović dovedeni su u zgradu Specijalnog suda pod snažnim merama obezbeđenja kakve su primenjivane za članove "Zemunskog klana" - u dugoj koloni policijskih vozila i džipova.


Извор[уреди]