Još traju pregovori sa Turkiš erlajnzom

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу30. март 2010.
BEOGRAD, 30. marta 2010. (Beta) - Direktor aviokompanije Jat ervejz Srđan Radovanović izjavio je danas da još traju pregovori o strateškom partnerstvu sa turskom kompanijom Turkiš erlajnz.

"Menadžment Jata ne razgovara ni sa kim, osim sa turskom kompanijom". To su preliminarni razgovori", kazao je Radovanović novinarima posle današnjeg potpisivanja ugovora o besplatnom zdravstvenom osiguranju za putnike Jata koji putuju u zemlje EU. Radovanović je kazao i da predstavnici turske kompanije još nisu razgovarali sa Vladom Srbije, vlasnikom Jata, o mogućem otpisu dugova Jata, jer za to, kako je naglasio "još nije sazrelo vreme".

Generalni direktor Jat ervejze je sredinom marta kazao da Jat ervejz duguje oko 25 miliona evra dobavljačima i za usluge Agencije za kontrolu letenja i Aerodroma "Nikola Tesla". Potpredsednik Vlade Srbije za evropske integracije Božidar Đelić kazao je da "prodaja Jata nije ideja" i da stateško partnerstvo ne podrazumeva da jedna inostrana kompanija dobije samo srpske putnike, već da treba da ojača poslovanje Jata i da zadrži regionalne linije.


Извор[уреди]