Još nije počelo povlačenje

Извор: Викиновости


27. јул 2011.
KOSOVSKA MITROVICA, 27. jula 2011. (Beta) - Načelnik Kosovsko- mitrovičkog okruga Radenko Nedeljković izjavio je u sredu ujutro agenciji Beta da još nije počelo povlačenje pripadnika specijalne jedinice policije Kosova sa severa pokrajine, koje je bilo najavljeno za osam sati.

"Pripadnici specijalne jedinice kosovske policije još uvek su u bazi Kfora u blizini administrativnog prelaza Jarinje, gde su juče dovezeni helikopterom", kazao je Nedeljković agenciji Beta.

On je istakao da su se ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef vladinog tima za pregovore sa Prištinom Borislav Stefanović uputili ka Jarinju, gde će razgovarati sa nadležnima iz Kfora o realizaciji jučerašnjeg dogovora.

Stefanović je u sredu uveče rekao da se na prelazu Jarinje s komandantom Kfora Erhardom Bilerom dogovorio da se povuku pripadnici tih jedinica u Prištinu i da se uklone sve blokade puteva na severu Kosova.

Stefanović je novinarima rekao da je dogovoreno i da se na taj prelaz na administartivnoj liniji sa centralnom Srbijom, kao i na prelaz Brnjak, vrate pripadnici kosovske policije srpske nacionalnosti, koji su radili na njima pre nego što je kosovska jedinica Rosa pokušala da preuzme prelaze.


Извор[уреди]