Još nije odlučeno o sednici skupštine o Kosovu

Извор: Викиновости


25. decembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u utorak da će Skupština Srbije razmatrati osnovne principe iz državne platforme o Kosovu, a da će drugi deo dokumenta o autonomiji na Kosovu i Metohiji biti predmet razgovora u Briselu.

„Od početka je bio dogovor da Skupština razmatra prvi deo (platforme), a da sve ono kako treba da izgleda autonomija na Kosovu i Metohiji bude predmet razgovora u Briselu“, rekao je Dačić novinarima u beogradskom centru „Sava“ i dodao da još nije poznato kada će biti sednica parlamenta o Kosovu.

Premijer je rekao da se u prvom delu platforme u kojoj su osnovni principi srpske strane kaže da Srbija neće priznati Kosovo i ona se bavi i interesima srpske zajednice na Kosovu.

„Drugi deo je naš pogled kako bi trebalo da izgleda autonomija (na Kosovu i Metohiji)“, rekao je Dačić i dodao da se treći dokument izdržavne platforme o Kosovu odnosi na spoljnopolitičku situaciju u vezi sa kosovskim pitanjem.

Dačić je ponovio da će se razgovori u Briselu sa prištinskom delegacijom nastaviti 17. januara, a da će 10. januara biti sastanak radnih grupa koje će razmatrati pitanja carine, poreza i drugo.

Izvor[уреди]