Još jedna potvrda skorog ukidanja viza

Извор: Викиновости


17. новембар 2009.
Brisel-  (Beta) Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je u utorak u Briselu da je od evropskih zvaničnika dobio potvrdu da će Savetu ministara EU 30. novembra biti predloženo ukidanje viza građanima Srbije od 19. decembra.

"Potpredsednik Evropske komisije i komesar za unutrašnje poslove i pravde Žak Baro još jednom je decidirano potvrdio da će on predložiti Savetu ministara unutrašnjih poslova i pravde, definitivnu odluku o ukidanju viza za građane Srbije sa početnim predlogom da ona stupi na snagu 19. decembra", rekao je Dačić novinarima.

Ministar je istakao i da je na sastanku s poslanicima Evropskog parlamenta, koji su zaduženi za odnose sa zapadnim Balkanom, preneo spremnost Beograda da pomogne Bosni i Hercegovini i Albaniji da što pre ispune uslove za ukidanje viza EU.

Ivica Dačić je inače završio posetu Briselu gde je učestvovao na sastanku predstavnika Evropske komisije i ministara unutrašnjih poslova i pravde EU sa kolegama iz zemalja zapadnog Balkana na kojem je analiziran napredak svake od tih država u približavanju EU.


Извор[уреди]