Još bez dogovora o uklanjanju barikada

Извор: Викиновости


Остале вести са Косова и Метохије
Позиција Косова и Метохије

Мапа показује позицију Косова и Метохије

9. август 2011.
Лепосавић-  (Beta) - Srbi na severu Kosova i dalje barikadama blokiraju pojedine putne pravce, a za sada ostaje nejasno da li će i kada barikade biti uklonjene.

Predsednik opštine Leposavić Branko Ninić kaže da će krizni štabovi koje su izabrali odbornici skupština opština sa severa Kosova odlučiti da li će i kada barikade na putevima biti uklonjene. On je rekao da će u Leposaviću do kraja dana biti doneta odluka o barikadama, dok je predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao da barikade ostaju do daljnjeg.

Građani koji se nalaze na barikadi u mestu Rudare kod Leposavića rekli su reporteru Bete da nemaju informaciju o tome da je prekinuta zajednička sednica četiri skupštine opština sa severa Kosova, ali da imaju puno poverenje u svoje rukovodsto te da će na barikadama ostati koliko bude potrebno.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić je izjavio novinarima da će barikade ostati na mestima gde su i bile.

Srbi drže u blokadi put Zvečan - južna Kosovska Mitrovica kod sela Rudare i povremene blokade u mestima Zupče kod Zubinog Potoka i u Leposaviću, gde se propuštaju vozila Kfora kojim se za baze na severu prevozi hrana, voda i gorivo.

Prema Pantićevim rečima od utorka ujutru nijedan kamion, čak ni nosivosti manje od 3,5 tone nije mogao da pređe iz centralne Srbije na Kosovo, preko prelaza Jarinje.

Извор[уреди]