Пређи на садржај

Još 10 dana do isteka roka za prijavu na konkurs Erste Banke za mlade talente

Извор: Викиновости


15. februar 2012.
Beograd/ Srbija (PRObjave) - Erste Bank a.d. Novi Sad, po peti put, raspisala je konkurs za nove članove Kluba 27 i ove godine nagradiće 16 mladih talentovanih ljudi, koji imaju od 16 do 27 godina, postižu izuzetne rezultate u oblastima kojima se bave, podstiču uključivanje drugih u te oblasti i šire pozitivan uticaj, u sledećim oblastima:

  • Prirodne nauke i tehničko-tehnološka oblast - fizika, hemija, biologija, medicina, veterina, matematika, informatika, farmacija, mašinstvo, elektrotehnika, arhitektura i sl.
  • Umetnost
  1. . slikarstvo, vajarstvo, dizajn, kostimografija, film, fotografija i dr.
  2. . pozorište, gluma, muzika, ples i dr.
  • Društvene i humanističke nauke - istorija, filologija, pravo, ekonomija, političke nauke, filozofija, književnost, novinarstvo, socijalni rad, psihologija i sl.

Svi zainteresovani imaju još 10 dana, do 24. februara 2012. godine, da se prijave, popunjavanjem formulara na Internet portalu www.superste.net, koji je Erste Banka pokrenula radi podrške mladim talentovanim ljudima da se okupe, upoznaju i razmenjuju iskustva. Na istoj adresi mogu se pronaći i sve dodatne informacije o konkursu i uslovima koje svaki kandidat treba da ispunjava.

"Čoveku bi se učinilo kad proleti kroz medijsku sliku aktuelnog srpskog društva da je ova sredina sastavljena od gomile ispraznih mediokriteta, ali uvidom u biografije i dostignuća kandidata za nagradu Kluba 27 koji su jos uvek biološki u procesu razvoja, ostao sam zatečen, pa čak i potresen na kakvom neotkrivenom blagu leži ova siromašna sredina i kakav ljudski potencijal stasava u senci povšne razbibrige", izjavio je umetnik Uroš Đurić, portparol konkursa Kluba 27.

Prošlogodišnja pobednica u kategoriji umetnost, Tamara Dobranić, ne krije svoju zahvalnost Klubu 27 i ističe koliko je joj je glavna nagrada pomogla u ostvarenju snova: "Priznanje renomiranog žirija Kluba 27 i nezanemarljiva finansijska podrška su mi omogućili da dođem do svog instrumenta, harfe, nastavim studije usavršavanja u Francuskoj i time ostvarim svoje najveće snove."

Nakon utvrđivanja ispravnosti pristiglih prijava, stručni žiri će napraviti uži izbor od po deset prijavljenih kandidata iz svake oblasti. Žiri će zatim odabrati četvoro pobednika/pobednica i nagraditi ih sa po 200.000 dinara na Omladinskoj kartici Erste Banke, dok će na osnovu glasova javnosti, glasanjem putem sms-a i portala Superste.net, po četvoro mladih u svakoj kategoriji biti nagrađeno sa po 50.000 dinara na Omladinskoj kartici Erste Banke.

Извор[уреди]