Jeremiću odobrena 2,9 miliona dolara

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


5. jul 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Vlada Srbije odobrila je 2,9 miliona dolara za troškove predsedavanja 67. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u 2012. na predlog Ministarstva spoljnih poslova Srbije, rečeno je u četvrtak u Vladi Srbije.

Zaključak Vlade kojim su odobrena ta sredstva datiran je na 24. maj, 15 dana pre izbora ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića za predsedavajućeg Generalne skupštine UN.

Na pitanje kako je Vlada odborila sredstva pre izbora Jeremića, u Kancelariji za saradnju sa medijima agenciji Beta je rečeno da je zaključak donet na predlog Ministarstva spoljnih poslova i da se u njemu navodi da će se primenjivati od dana izbora na funkciju predsedavajućeg Generalne skupštine UN.

Odobrena sredstva su izdvojena iz ovogodišnjeg državnog budžeta, a sredstva za sledeću godinu biće utvrđena budžetom za 2013.

Po pravilima UN, objavljenim na sajtu svetske organizacije, ukupne troškove predsedavanja, uključujući i platu predsedavajućeg, određuje i snosi zemlja iz koje je on, a predsedavajući uživa privilegije zagrantovane pripadnicima UN.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg