Jeremić za jaču regionalnu saradnju

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


10. јун 2011.
TRST/BEOGRAD, 10. juna 2011. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić založio se u petak na skupu Centralnoevropske inicijative (CEI) kojom Srbija predsedava ove godine, za jaču regionalnu saradnju, posebno u suzbijanju organizovanog kriminala.

"Tema koja pokreće sve naše akivnosti biće borba protiv organizovanog krimanala. Politika Srbije nulte tolerancije prema ovoj transnacionaloj nedaći nastaviće se bez posustajanja. Ipak, konačan uspeh ne može doći bez snažnijih i više koordinanisanih napora država članica", rekao je Jeremić u govoru dostavljenom agenciji Beta.

Ministar je na sastanku šefova diplomatija članica CEI naveo da će Srbija u vezi sa organizovanim kriminalom, kao i u vezi sa svim drugim temama regionalne saradnje, naporno raditi da bi ojačala postojeća partnerrstva i razvila se nova.

Jeremić je kazao da su odnosi u Jugoistočnoj Evropi retko bili bolji nego sada i podvukao da Srbija smatra da je pomirenje u regionu jedini način da se "prekine začarni krug mržnje i nasilja".


Извор[уреди]