Jeremić predsednik Udruženja teniskih profesionalaca

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


20. мај 2011.
(Beta) - Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić rekao je u petak u Beogradu da je prihvatio mesto predsednika Unije teniskih profesionalaca Srbije (UTPS) pre svega iz državnih razloga.

„Čast mi je što sam prihvatio ovu onudu, a razlog je dvojak. Prvi je spoljnopolitički, a to je predstavljanje Srbije u svetu, što je moj posao i moj život. Tenis je trenutno najvažniji element u tome i najčistije lice Srbije u svetu“, rekao je Jeremić novinarima.

Ministar je kazao da zato država mora da pomogne tenis i najavio je da će vlasti pomagati po jedan sport svake godine. „Drugi razlog zašto sam hteo da se uključim u rad Unije jeste taj što je tenis sport u kome nema prevare i u kome vrednim radom mogu da se postignu rezultati. Sve što znam staviću u funkciju teniskog sporta“, rekao je Jeremić.

Novinari su pitali ministra, koji često uživo na turnirima prati pobede Novaka Đokovića, da li se možda bavi tenisom i zbog lične promocije. „Novak je najbolji na svetu, a ja sam daleko od toga i to se jasno vidi kada stanemo jedan pored drugog. Nijedan političar ne može da profitira manifestacijom sopstvene slabosti“, rekao je Jeremić.

UTPS je osnovano u januaru ove godine, a u petak je održana prva skupština tog tela i postavljeni su funkcioneri udruženja. Jeremić je predsednik Unije i predsednik Izvršnog odbora, koji ima ukupno 10 članova. Nadzorni odbor čine tri člana, a UTPS ima i pet saveta. Udruženje za sada ima 303 člana i 15 klubova.

Извор[уреди]


Bookmark-new.svg