Jeremić pozvao DS i opoziciju da podrže Vladu o Kosovu

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


6. novembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Predsedavajući Generalne skupštine UN i poslanik Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije Vuk Jeremić pozvao je u utorak opoziciju i svoju stranku da podrže vladu u politici prema Kosovu, jer tako važno pitanje ne sme biti partijsko i o njemu mora postojati jedinstvo.

„Pitanju Kosova i teritorijalne celovitosti Srbije ne bi smelo da bude partijsko pitanje i o tome je potrebno jedinstvo. Apelujem na opoziciju i moju stranku da podrže politiku vlade o Kosovu, jer po tako važnom pitanju opozicija mora da prati vladu, koja ima većinu, a podrška opozicija bila bi korisna“, rekao je Jeremić za RTS.

Jeremić je ocenio da se politika SAD prema Srbiji neće menjati bez obzira da li će na izborima pobediti republikanac Mit Romni ili aktuelni predsednik, demokrata Barak Obama.

„Nema velike razlike za građane Srbije u tome ko će biti predsednik SAD. Nema potrebe za veliko udubljivanje u Srbiji o tome ko će biti izabran za predsednika SAD“, rekao je Jeremić, koji je i bivši ministar spoljnih poslova Srbije.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg