Jeremić na sednici Stalnog saveta OEBS u Beču

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

21. јун 2010.
BEOGRAD, 20. jun 2010. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije izjavio je da će u ponedeljak učestvovati na sednici Stalnog saveta OEBS-a u Beču gde će govoriti o situaciji u regionu.

"Odnosi u regionu drastično su poboljšani i Srbija ima odlične odnose sa svima u regionu. Postoji samo jedno ozbiljno otvoreno i nerešeno pitanje, a to je pitanje budućeg statusa Kosova", rekao je Jeremić u nedelju u Dnevniku televizije Pink.

Ako Srbija, rekao je ministar, sa svima ima dobre odnose u regionu i ako je to jedini problem, "onda to očigledno nije problem sa Srbijom, već sa privremenim vlastima na Kosovu".

Jeremić je još rekao da nakon odluke Medjunarodnog suda pravde o legalnosti proglašenja nezavisnosti Kosova, Srbija očekuje "velike pritiske značajnog broja zemalja da promeni politiku prema Kosovu".

"Srbija je pripremljena, imamo jasno zacrtanu politiku. Nema popuštanja, nema povlačenja, nema promene politike", poručio je Jeremić, dodajući da je Beograd istovremeno spreman na racionalan razgovor sa svima i na razmatranje "svakog razumnog predloga".


Извор[уреди]