Jeremić i Kamel Amr zasadili po drvo u Parku prijateljstva

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


5. септембар 2011.
BEOGRAD, 5. septembra 2011. (Beta) - Ministri spoljnih poslova Egipta i Srbije Mohamed Kamel Amr i Vuk Jeremić u ponedeljak su zasadili po drvo u Parku prijateljstva, na mestu gde su prva stabla zasadili državnici pre 50 godina, kada se u Beogradu održavao Prvi samit Nesvrstanih.

U Beogradu se danas i sutra održava konferencija povodom 50. godišnjice prvog sastanka Pokreta nesvrstanih, a dolazak je potvrdilo 105 delegacija sa oko 600 delegata u kojima su ministri spoljnih poslova, zamenici ministara, specijalni izaslanici i drugi zvaničnici.

Jeremić je novinarima u Parku prijateljstva rekao da se u Beogradu danas kroz svoje delegacije predstavlja dve trećine sveta i da je Srbija sa svim tim zemljama u izuzetno dobrim i bliskim odnosima.

On je istakao da je čast biti domaćin konferenciji povodom 50. godišnjice Pokreta nesvrstanih i naveo da će Srbija nastaviti blisku saradnju sa zemljama čiji su predstavnici u gostima.

Kamel Amr je zahvalio građanima i Vladi Srbije na gostoprimstvu i istakao da je i zadovoljstvo i čast posaditi drvo na tom mestu.

U Parku prijateljstva, koji se nalazi u Novom Beogradu, pored Ušca, više od sto stabala posadili su do sada strani državnici prilikom posete Jugoslaviji.

Извор[уреди]