Jeremić: Rezolucija o KiM sadrži dve najvažnije tačke

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


25. decembar 2007.
Beograd/ Srbija (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je u ponedeljak uveče da se u tekstu rezolucije o Kosovu i Metohiji koji će u sredu biti podnet Skupštini Srbije ističe jasna opredeljenost nastavka borbe za očuvanje KiM u Srbiji i evopskih integracija.

"Ova rezolucija ponavlja da su to dve najvažnije tačke oko kojih postoji jedinstvo u Vladi Srbije i nadam se da će nakon glasanja u Skupštini Srbije biti potvrđen kontinuitet državne politike", rekao je Jeremić.

On je rekao da se insistiralo da apsolutni preduslov za usvajanje ovog dokumenta bude posvećivanje nastavku države politike koja se oslanja na kontinuitet, na propagiranje državnih prioriteta Vlade Srbije i poziva se na kontinuitet po najvažnijim državnim pitanjima.

Gostujući u vestima beogradske televizije B92, Jeremić je još rekao da je u tekstu rezolucije navedeno da je Srbija vojno neutralna, da nije član nijednog vojnog saveza i da će to ostati do eventualne odluke građana na referendumu.

"Najvažnija stvar koju sadrži tekst rezolucije jeste da je omogućen kontinuitet sprovođenja države politike po svim državnim pitanjima, borba za održanje teritorijalne celovitosti Srbije pod novim okolnostima i nastavak evropskih integracija", rekao je Jeremić.

Jeremić je rekao da je tekst rezolucije pokazao da postoji "apsolutno jedinstvo" Vlade Srbije po najvažnijim pitanjima.

On je ranije sinoć u telefonskoj izjavi agenciji Beta rekao da je pronađen zajednički imenitelj koji omogućuje kontinuitet sprovođenja državne politike po pitanju najvažnijih prioriteta.

Jeremić je dodao da će krajnji dogovor odobriti predsednik i premijer Boris Tadić i Vojislav Koštunica.

Извор[уреди]