Jeremić: Rezolucija ne može da bude stavljena van snage

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу

7. мај 2010.
BEOGRAD, 7. maja 2010. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić odbacio je u petak mogućnost stavljanja van snage rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN.

"Nema nikakve realne šanse da rezolucija 1244 bude stavljena van snage. Oko toga treba da se složi Savet bezbednosti, a to nije moguće, većina zemalja članica SB stoji iza te rezolucije, uključujući dve zemlje članice koje imaju pravo veta", rekao je Jeremić novinarima posle razgovora sa bugarskim kolegom Nikolajem Mladenovim.

"Biće dezinformacija, provokacija, pritisaka, ali moramo ostati mirni i posvećeni putu dijaloga... da bi se našao kompromis, a to je jedini način da se dođe do rešenja", dodao je Jeremić komentarišući navode o mogućoj promeni Rezolucije 1244.

Podsetivši da se Srbija od početka zalaže za dijalog kao sredstvo za rešenje svih otvorenih pitanja, Jeremić je ponovio da se pitanje statusa Kosova može rešiti isključivo dijalogom, a ne nametanjem i jednostranim odlukama. "Imamo okvir za razgovore koji je potvrdio SB, za praktična pitanja okvir koji je dao generalni sekretar SB UN i za status gde je okvir rezolucija (1244)", kazao je Jeremić.


Извор[уреди]