Jeremić: Mišljenje MSP što je pre moguće

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу28. март 2010.
BEOGRAD, 28. marta 2010. (Beta) - Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je u nedelju uveče da Srbiji odgovara da do iznošenja mišljenja Međunarodnog suda pravde u Hagu o legalnosti jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova dođe što pre i da odlaganje nije dobra vest.

"Nema još zvaničnih informacija o tome kada će se sud izjasniti. Čini se da dolazi do izvesnog odlaganja o čemu govore neke neformalne vesti", rekao je Jeremić gostujući na televiziji Pink.

"Mi smo uvereni u našu pravnu argumentaciju. Što je veći prostor između danas i momenta donošenja odluke, veći je prostor i za vršenje pritiska na sud. Srbija ne vrši pritisak na sud. Mi niti to možemo niti hoćemo da učinimo", istakao je Jeremić.

Jeremić je ocenio da se ne može očekivati da se kaže da je jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova u skladu sa međunarodnim pravom.

"Ako se to desi, nijedna međunarodna granica više neće biti sigurna. Postojaće mnoge zemlje koje će od tog trenutka imati ogroman problem očuvanja svoje teritorijalne celovitosti", kazao je Jeremić.


Извор[уреди]