Jeremić: Kosovo i Evropa glavni spoljnopolitički prioriteti

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


25. april 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) - Prioriteti Srbije u oblasti spoljne politike su evropske integracije, Kosovo, regionalna saradnja i ekonomska diplomatija, izjavio je u sredu u Beogradu srpski ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić.

Na otvaranju stalne izložbene postavke „Dva veka moderne srpske diplomatije“ u zgradi Ministarstva spoljnih poslova, Jeremić je ocenio da je „evropski proces“ ključni prioritet srpske spoljne politike.

„Danas je ključni spoljnopolitički prioritet Srbije evropski proces. Srbija je danas zemlja kandidat i uveren sam da će uspeti na evropskom putu“, kazao je Jeremić.

Srpski ministar spoljnih poslova je ukazao da je pitanje Kosova, kao „drugi spoljnopolitički prioritet“, prvi problem tolikog značaja u istoriji Srbije koji se rešava samo mirnim putem.

„Kada je reč o Kosovu koje je naš drugi spoljnopolitički prioritet, želim da kažem, a pogotovo u istorijskom kontekstu, ovo je prvi put u istoriji da se problem takve specifične težine rešava isključivo mirnim putem i diplomatskim sredstvima“, kazao je Jeremić.

Извор[уреди]

Bookmark-new.svg