Jeremić: Istorijska poseta Medvedeva

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


6. август 2009.
Beograd-  (Beta) Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić potvrdio je u četvrak da ruski predsednik Dmitrij Medvedev 20. oktobra dolazi u posetu Srbiji i ocenio da će ona "po mnogo čemu imati karakter istorijske posete".

"Dolazak predsednika Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva u Beograd će po mnogo čemu imati karakter istorijske posete od koje imamo velika očekivanja. Ova poseta je rezultat višemesečnog napornog rada mnogih državnih organa u Moskvi i Beogradu, a pred nama je sada period u kojem ćemo finalizirati detalje", izjavio je Jeremić agenciji Beta.

Jeremić je potvrdio da će Medvedev posetiti Beograd 20. oktobra na dan obeležavanja 65. godišnjice od oslobođenja prestonice, naglasivši da "ovaj datum predstavlja veliku simboliku jedinstva ruskog i srpskog naroda u trenucima teških istorijskih izazova".

"Naša strateška opredeljenost je članstvo u Evropskoj uniji i od toga nećemo odustati, ali kao što je to uvek bilo, tako će biti i u budućnosti, Rusija je pouzdan oslonac i iskren prijatelj Srbije. Bićemo zemlja članica Evropske unije koja će moći da se pohvali najbližim odnosima sa Moskvom", zaključio je Jeremić.


Извор[уреди]