Jelko Kacin u poseti Srbiji

Извор: Викиновости


19. децембар 2010.
LJUBLJANA, 19. decembar 2010. (Beta) - Poslanik Slovenije u Evropskom parlamentu, podpredsednik Delegacije za Jugoistočnu Evropu i izvestilac za Srbiju Jelko Kacin dolazi u nedelju u posetu Srbiji, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Kacin će se u ponedeljak sastati sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem, podpredsednikom vlade Srbije Ivicom Daćićem, kao i sa ministrom odbrane Draganom Šutanovcem i ministarkom pravosuđa Snežanom Malović.

Izvestilac Evropskog parlamenta će se sastati i sa predsednicom Skupštine Slavicom Đukić Dejanović, kao i sa predsednikom skupštinskog Odbora za evropska pitanja Laslom Vargom.

Kacin će tokom boravka u Beogradu razgovarati i sa ombudsmanom za ljudska prava Sašom Jankovićem, direktorkom agencije za borbu protiv korupcije Zoranom Marković, gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom, kao i sa predsednicom Helsinškog odbora za ljudska prava Sonjom Biserko.

Evropski parlament će izveštaj Jelka Kacina o napretku Srbije razmatrati i usvajiti na plenarnom zasedanju u januaru 2011. godine.


Извор[уреди]