Jelisaveti Seki Sablić uručen Dobričin prsten

Извор: Викиновости


26. јануар 2011.
BEOGRAD, 26. januara 2011. (Beta) - Glumici Jelisaveti Seki Sablić u utorak uveče je na svečanosti u Ateljeu 212 u Beogradu uručena nagrada za životno delo "Dobričin prsten" koju dodeljuje Udruženje dramskih umetnika Srbije.

"Seka Sablić je, kao i svi pravi umetnici, neponovljiva i neopisiva", rekao je na svečanosti zamenik predsednika žirija, teatrolog Jovan Ćirilov, naglašavajući da se njeno stvaralaštvo odlikuje "raskošnom raznolikošću i dokazanom neobičnošću".

Prema njegovim rečima, sve što je Seka Sablić stvorila i stvara "složeno je i istovremeno jednostavno". "Ona je umetnik koji misli, koji doživljava svet oko sebe u svojoj savršenoj nesvršenosti", naglasio je Ćirilov pred prepunim gledalištem Ateljea 212.

Seka Sablić zahvalila je svima koji je vole i vremenu koje joj je donelo mogućnost da radi u Ateljeu 212 "s izuzetnim glumcima i divnim ljudima", da razbija stereotipe i da stvara novu azbuku pozorišne umetnosti.

Predsednik žirija i prošlogodišnji laureat Vojislav Brajović uručio je Sablićevoj zlatnu kopiju prstena glumca Dobrice Milutinovića koju izradjuje Zlatara Majdanpek, kao i unikatnu diplomu na pergamentu, rad slikara Geroslava Zarića. Sastavni deo prestižnog glumačkog priznanja čini i objavljivanje monografije o dobitniku.


Извор[уреди]