Jednostrana nezavisnost Kosova najveća pretnja

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу25. јануар 2010.
BEOGRAD, 25. januara 2010. (Beta) - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je u ponedeljak u Beogradu da najveću pretnju za bezbednost Srbije predstavlja jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova i Metohije.

"Bezbednosna situacija na Kosovu i Metohiji je opterećena etnički motivisanim nasiljem", rekao je Dačić na predavanju oficirima Vojske Srbije koji pohađaju Školu Nacionalne odbrane.

On je ukazao i na opasnost od terorističkih akcija albanskih terorista u kopnenoj zoni bezbednosti na jugu Srbije gde je u proteklom periodu u više navrata pronađeno skriveno oružje.

Govoreći o bezbednosnoj situaciji u Srbiji, Dačić je rekao da pretnju predstavlja i pokret vehabija koji je povezan sa albanskim teroristima. On je naveo da pretnju po bezbednost predstavljaju i organizovani kriminal, pre svega trgovina drogom i ljudima kao i korupcija. Ministar policije je ponovio da je prioritet ministarstva na čijem je čelu borba protiv organizovanog kriminala, istakavši da u toj oblasti postoji dobra saradnja sa policijama susednih zemalja.


Извор[уреди]