Пређи на садржај

Jedinstvena vina iz vinarije Zure u Novom Sadu

Извор: Викиновости

9. septembar 2021.
(PRobjave) - Korpa Deli Market iz Novog Sada, mesto sa posebnim šarmom i filozofijom uživanja, od nedavno u svojoj bogatoj vinskoj ponudi ima i dalmatinska vina, vinarije Zure. Vina Zure dolaze iz Lumbarde, sa ostrva Korčule, vinarije u vlasništvu porodice Batisić-Zure koja od pamtiveka, na karakteristično peskovitom tlu Lumbarde neguje tradicionalnu, autohtonu sortu vinove loze - Grk.

Porodica Batistić-Zure profesionalno se bavi proizvodnjom grožđa i vina od 1996. godine, ali i mnogo pre toga ima tradiciju bavljenja poljoprivredom (vinogradarstvo, maslinarstvo, povrtarstvo, ribarstvo, stočarstvo itd.) u mestu Lumbarda na ostrvu Korčula i to oko 600 godina koliko je i sama loza porodice Batistić stara.

Vinarija oduvek neguje, ceni i bavi se proizvodnjom autohtone sorte grk i najveći su proizvođači tog grožđa i vina u Lumbardi. Uz grk „Bartul", te „Sur Lie", vinarija proizvodi vina od Pošipa, Plavca malog, te „Rebellion" (kupaža pet crnih sorti - Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Plavac mali, Alicante Bouschet).

Porodica Batistić-Zure se bavi i agroturizmom, a svoje proizvode plasiraju u svom restoranu „Zure" u kom se mogu probati svi proizvodi i tradicionalna kuhinja toga kraja propraćena vinima njihove vinarije. Osim vina porodica Batistić-Zure bavi se proizvodnjom maslinovog ulja i raznih voćnih i biljnih likera.

U Korpa Deli Marketu i na njihovom web shop-u možete pronaći vina Grk Bartul, Grk Sur Lie Reventon, Rebellion i Plavac mali - Advocatus Diaboli. Kompanija Corp JVJV, čiji je Korpa Deli Market deo, je ekskluzivni uvoznik ovih jedinstvenih vina, za Srbiju.

Celokupan asortiman Korpa Deli Market web shopa možete pogledati ovde www.korpa-deli-market.com.

Извор[уреди]