Jedino rešenje je palestinska država

Извор: Викиновости
Иди на навигацију Иди на претрагу


20. novembar 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Palestinski ambasador u Srbiji Mohamed Nabhan izjavio je u utorak da je jedino rešenje za obustavljane neprijateljstava između Izraela i Palestinaca uspostavljanje palestinske države.

U intervjuu agenciji Beta povodom zbivanja u Gazi, Nabhan je rekao i da bi ekstremistički pokret Hamas, koji je u sukobu s izraelskim snagama i koji se zavetovao da neće priznati Izrael, poštovao sporazum ako bi bilo primenjeno rešenje o „dve države“ što podrazumeva palestinsku državu na teritorijama koje je Izrael okupirao 1967.

„Rakete mogu biti zaustavljene i bombardovanje može biti zaustavljeno, ali da li je to rešenje... Šta dalje? Da čekamo drugu rundu sukoba za mesec dana ili dve godine? To ne vodi nikuda“, rekao je Nabhan i dodao da bi jedino stvaranje palestinske države garantovalo stabilnost i mir.

On je rekao da palestinske vlasti traže da se zaustave ratne operacije i da počnu pregovori na jasnim osnovama koji će voditi tom cilju.

„Bez toga mi ne možemo biti deo te igre... Mi ne možemo učestvovati u pripremama budućih ratova. Mi možemo biti patner za mir, a ne za ratove“, rekao je Nabhan.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg