Ješić odlazi iz politike

Извор: Викиновости12. јануар 2010.
NOVI SAD, 12. januara 2010. (Beta) - Gradonačelnik Inđije Goran Ješić izjavio je da se neće kandidovati za četvrti mandat navodeći da će se najverovatnije povući iz politike.

"Treći mandat na mestu predsednika opštine Inđija ističe mi 2012. godine i čvrsto sam rešio da se za tu funkciju ne kandidujem i četvrti put. A najverovatnije ću otići i iz politike", rekao je Ješić za novosadski Dnevnik i dodao da se ljudi u Demokratskoj stranci, čiji je član, ne ocenjuju po rezultatima i znanju nego po drugim stvarima.

Naveo je da nakon desetogodišnjeg iskustva može da kaže da je potrebno da se najviše vremena i energije potroši da bi se lobiralo unutar vlastite stranke, kako bi se obezbedio novac za određene projekte u lokalnoj samoupravi.

"Ne postoji sistem koji omogućava da se za određene programe prijavi u nekoj normalnoj proceduri. Ovako, morate biti dobri s nekim u vrhu vlasti da biste obezbedili neke pare, jer se inače suočavate sa opstrukcijom u centralnoj vlasti", rekao je Ješić. Dodao je da je na te probleme više puta ukazivao i stranačkim kolegama u DS-u koji vode pojedina ministarstva, ali da to nije dalo rezultate.


Извор[уреди]