Ješić: Poljoprivrednici pobedili ministarstva

Извор: Викиновости


29. oktobar 2012.
Novi Sad/ Srbija (Beta) Vojvođanski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić izjavio je u ponedeljak da su vojvođanska agrarna udruženja uspela da izdejstvuju da se državno poljoprivredno zemljište izuzme iz trgovine i dogovora sa kompanijama iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

„Od danas tema tih pregovora je kapital poljoprivrednih preduzeća, a ne državno uzurpirano zemljište. To je pobeda vojvođanskih poljoprivrednika“, rekao je Ješić na konferenciji za novinare u Novom Sadu, kojoj su prisustvovali i predstavnici najvećih agararnih udruženja u Vojvodini.

Prema njegovim rečima, kada je u pitanju državno poljoprivredno zemljište, jasno je da se ne poštuje zakon, o čemu svedoči i primer da te njive oru oni protiv kojih su podignute ozbiljne optužnice.

„Dok obrađuju njive 'holmerima' i drugim savremenim mašinama, čuva ih UBPOK“, kazao je Goran Ješić.

Ješić i predstavnici udruženja „Paor“, „Klub 100P plus“, „Vojvodina agrar“ i „Asocijacija poljoprivrednika“ uputili su juče apel ministru poljoprivrede Goranu Kneževiću i javnosti, da sa ozbiljnošću uzmu u obzir njihovu zabrinutost povodom sprovođenja Zakona o poljoprivrednom zemljištu, agrarnog budžeta za 2013. godinu i Nacrta zakona o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Izvor[уреди]