Javnost rada u najvećoj mogućoj meri

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу9. децембар 2009.
BEOGRAD, 9. decembra 2009. (Beta) - Novoizabrana republiččka javna tužiteljka Zagorka Dolovac najavila je u sredu da će tužilaštvo obezbediti javnost rada, kao i da će nastojati da reši sve nerešene slučajeve ubistava, uključujući i ubistva novinara.

U intervjuu agenciji Beti dan posle polaganja zakletve u Skupštini Srbije Dolovac, koja je kao okružna javna tužiteljka Beograda vodila slučaj Miladina Kovačevića, odbacila je kritike na račun tužilaštva da je netransparentno postupalo što je uzburkalo javnost.

"Informacije o slučaju Miladina Kovačevića, koje su uzburkale našu javnost, nisu imale nikave veze s tužilaštvom već sa specifičnom pozicijom naše zemlje u ovom slučaju", kazala je ona i dodala da je posle odluke američkog tužioca Molena da ustupi predmet Srbiji "dalje postupanje u nadležnosti srpskog pravosuđa".

Prema njenim rečima, u prethodnom periodu ostvaren je "napredak na polju uvida javnosti u rad tužilaštva". "Planiramo da taj uvid u budućnosti bude još veći kako bi javnost bila kvalitetno i pravovremeno informisana, što smatram veoma važnim", dodala je ona. Radi komunikacije sa javnošću Republičko javno tužilaštvo će i dalje imati portparola, navela je Dolovac.

Извор[уреди]