Пређи на садржај

Jat ervejz poleteo za Hurgadu

Извор: Викиновости


21. avgust 2012.
Beograd/ Srbija (Beta) Avion kompanije Jat ervejz (Airways) poleteo je u 11.55 sa beogradskog aerodroma za Hurgadu po srpske turiste, koje je prevarila agencija Triniti, kazali su agenciji Beta u Jatu.

Jat je dobio dozvolu za let od egipatskih vazduhoplovnih vlasti, a povratak za Beograd se očekuje oko 19.40.

Avion je trebalo da poleti pola sata posle ponoći, ali su morali da čekaju dozvolu.

Vlada Srbije je na vanrednoj sednici donela odluku da avion Jata odleti po putnike u Hurgadi i za to izdvojila potrebna sredstva i zadužila Ministarstvo spoljnih poslova da organizuje povratak državljana Srbije iz Egipta.

Problem s povratkom turista iz Egipta nastao je pošto agencija Triniti, koja je nosilac ugovora s avioprevoznikom, nije izmirila obaveze prema aviokompaniji, tako da turisti koji su otputovali preko te agencije ne mogu da se vrate u Srbiju.

Deo turista vratio se juče kada su ostale agencije Ponte Travel, San lajn (Sun lajn), S.A.B i Faros preuzele ugovor i putnike agencije Triniti.

Turistička agencija Triniti je zatvorena, a vlasnik Nenad Ristić je uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja tako što je deo novca od uplaćenih turističkih aranžmana zadržavao za sebe.

Izvor[уреди]