Jat ervejz neće moći sam da opstane

Извор: Викиновости

14. април 2010.
BEOGRAD, 14. aprila 2010. (Beta) - Generalni direktor direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije Nebojša Starčević izjavio je da Jat ervejz treba što pre prodati, jer sam neće moći da opstane.

Kako je naveo, da je Jat ervejz prodat prošle godine imao bi veću vrednost nego sada. Starčević je rekao da je situacija u Jatu teška i da postoji pritisak stranih kompanija koje osvajaju tržište. On je naveo da je za potpunu primenu Sporazuma o otvorenom nebu potrebno da se još neki propisi usaglase sa evropskim zakonodavstvom u oblasti bezbednosti i kontrole letenja.

Kako je naveo, ostalo je da se još oko 20 odsto propisa usladi za evropskim, a naznačajnije je usvajanje novog zakona o vazdušnom saobraćaju. Starčević je reka da, što se tiče komercijalne strane, vezane za vazduhoplovne dozvole i nastup na tržištu i za osnivanje kompanija, tu je u potpunosti primenjen Sporazum o otvorenom nebu.

Generalni direktor Jat ervejza Srđan Radovanović izjavio je da Jat nije izgubio tržište i da pojava niskotarifnih aviokompanija ne ugrožava privatizaciju te kompanije. "To je zdrava konkurencija za kojom se Jat uspešno bori i ubeđen sam da ćemo se i dalje uspešno boriti na tržištu", rekao je Radovanović.


Извор[уреди]