Japanski ambasador građanima Srbije zahvalio na pomoći

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


11. јун 2011.
VRNJAČKA BANJA, 11. juna 2011. (Beta) - Ambasador Japana u Beogradu Tošio Cunozaki u subotu je u Vrnjačkoj Banji, u prisustvu ministra inostranih poslova Srbije Vuka Jeremića, otvorio Japanski vrt i zahvalio građanima Srbije na podršci.

"Koristim ovu priliku da zahvalim građanima Republike Srbije koji su nam tokom proteklih par meseci poslali brojne poruke saosećanja i jednodušne podrške posle zemljotresa koji se dogodio u Japanu", rekao je Cunozaki otvarajući Japanski vrt.

Ambasador Japana se obratio na srpskom jeziku, ističući da je to drugi japanski vrt u Srbiji i da je prvi napravljen u Botaničkoj bašti "Jevremovac" u Beogradu. Oba vrta su napravljena zahvaljujući donaciji za obeležavanje Svetskog sajma u Japanu.

Pozdravljajući ambasadora Japana u Beogradu, ministar Jeremić je kazao da je Japan zemlja koja je poslednjih godina pokazala veliku posvećenost izgradnji dobrih odnosa dva naroda.

Park u centru Vrnjačke Banje pod nazivom Japanski vrt površine je 3.000 kvadratnih metara, a napravljen je donacijom od 68.000 evra namenjenoj zaštiti životne sredine u ovom banjskom mestu.


Извор[уреди]