Janković: Nikada veća bura oko tima

Извор: Викиновости
Пређи на навигацију Пређи на претрагу


30. novembar 2012.
Srbija -  (Beta) Trener fudbalera Crvene Zvezde, Aleksandar Janković, kazao je da nikada nije bila veća bura oko tima nego ove jeseni i da se igračima postavlja ultimatum iako sedam meseci nisu primili platu.

Janković je u petak na stadionu Zvezde održao konferenciju za medije na kojoj nisu bila dozvoljena pitanja, već je rečeno da će to biti moguće u ponedeljak u 12.00, na novom susretu trenera crveno-belih sa novinarima.

„Počela je da se stvara atmosfera da ne postoje igrači koji su dostojni da igraju u Crvenoj zvezdi. Ja sam dužan da reagujem, jer je situacija aktivna sa pet bodova zaostatka (za Partizanom). Nikada nije bila veća bura oko tima. Prošle godine u ovo vreme je bilo 10 bodova zaostatka, a nije bila nikakva 'seča glava'. Klub je funkcionisao jer je imao i predsednika i generalnog sekretara i sportskog direktora“, rekao je Janković.

„Svi remonti prethodnih pet godina bili su pod okriljem velikog zvezdaštva. U tom periodu je bilo više od 100 transfera, a sada brojimo desetine miliona evra duga. To može da predstavlja opasnost za novu grešku“, dodao je on.

Crvenu zvezdu trenutno vodi Radna grupa, koja ima zadatak da stabilizuje trofejni klub.

„Radna grupa je ušla u klub zato što je bilo 50 miliona evra duga ili više, a ne zbog osam bodova zaostatka. Predamnom je bio težak momenat, kada nije bilo ni predsednika, ni sportskog direktora, ni generalnog sekretara. Prva teza od imenovanja Radne grupe je ultimatum da derbi mora da se dobije i to u klubu gde ne postoji niko i gde nema plata. Ispalo je da smo najveći problem mi koji smo ostali“, ocenio je Janković.

On je dodao da je „u moru priča o ciframa“ odgovoran „samo za januar 2008“, kada je prvi put sedeo na klupi crveno-belih.

„U moru priča o ciframa tu su i prelazni rokovi, a ja sam odgovoran samo za januar 2008, kada smo doveli pet igrača koji su plaćeni ukupno milion evra. Zvezda je od njih (prodajom) zaradila pet miliona evra, iako je mogla mnogo više. I tada je isto neko konstatovao kako tim nije dostojan Crvene zvezde i čekao se kiks. Nije ga bilo, ali smo ipak svi oterani“, kazao je Janković.

On je istakao da fudbaleri Zvezde sedam meseci nisu primili platu, ali da se od njih i pored toga očekuje da pobeđuju.

Izvor[уреди]

Bookmark-new.svg